CHP’li Zeybek, Kırcami İmar Sorunu TBMM gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, kırk yıla yakın bir süredir çözülemeyen Kırcami sorununu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada Kırcami halkının yıllardır beklediği çözümün, biran önce yargı tarafından karara bağlanması gerektiğini vurguladığı konuşmasında şunları ifade etti;
“Antalya’mızın 513 bin nüfuslu merkez Muratpaşa ilçemizin Kırcami bölgesi 1500 hektar büyüklüğünde, içerisinde on mahalleyi barındıran bir bölgemizdir. Hemen hemen kırk yıldır imar sorunu yaşanmaktadır. 2013 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım dışı kullanılabilir kararı üzerine imar çalışmalarına başlandı. 2014 yılında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal bu sorunu önceliğine aldı, bütün ilgililerle görüştü, hızlı bir şekilde imar çalışmalarını başlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi meclislerinden gerekli imar planları yapılarak kabul edildi. Hak sahibi vatandaşlarımıza tapu tescilleri yapıldı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne imar planları için açılan dava nedeniyle imar planları reddedildi, bu dosya şuan istinaf edildi ve Konya Bölge İdare Mahkemesinde incelemededir. Bu bölge yüzbine yakın vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir yerdir. Antalya’nın ortasında kalmıştır.”

KIRCAMİ HALKI BİR ÇIKMAZIN İÇİNDEDİR

“Geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediye Başkanımızın bölge halkı ile yaptığı bir toplantıya katıldım. İlgililerle, vatandaşlarla görüştük.İnsanlar, büyük bir çıkmazın içerisinde görünüyor; sera mı yapsak, ev mi yapsak bilemiyoruz; evimi boyatsam mı, boyatmasam mı bilemiyoruz, diyor. Antalya’nın ortasında tarımsal faaliyetleri yok denecek kadar az, çok eskiden yapılmış seralar artık çürümeye terk edilmiş. Bu konumda tarıma hiçbir katkısı olmayan bir noktadadır. Bir an önce buranın imar planlaması hakkında yargı kararını vermeli, vatandaşların beklentileri, mağduriyetleri giderilmelidir.”

YARGI, KIRCAMİ İÇİN HIZLI KARAR VERMELİ

CHP’li Zeybek konuşmasında yargının hızlı karar vermesi vatandaşların beklentisi olduğunu, adaletin geç kalmaması gerektiğini vurguladı. CHP’li Zeybek konuşmasının devamında “Kırcami sorununun çözümünü bekleyen vatandaşlarımız gerginler, o kadar çaresizlik içindeler, o kadar tedirginlik içindeler ki bunun bir an önce giderilmesi gerekiyor. İmar planına hiçbir siyasetçi, hiçbir vatandaş karşı değil, sorun sadece yargının hızlı işlemesi ve çabuk olması, bütün mesele budur.” dedi. Rafet Zeybek konuşmasında Kırcami sorununa katkı sunan ve bu konuda mücadele veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a, Kırcami Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan ve yöneticilerine veKırcami bölgesini kapsayan 10 mahallenin muhtarlarına teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. CHP’li Zeybek, Kırcami İmar Sorunu TBMM gündemine taşıdı için yorumda bulun

    CHP’li Zeybek, Kırcami İmar Sorunu TBMM gündemine taşıdı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak CHP’li Zeybek, Kırcami İmar Sorunu TBMM gündemine taşıdı için ilk yorumu yapabilirsin.