CHP’li Bülbül’den Aydın Valiliği’nin yasak kararına tepki

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Aydın Valiliği’nin kentte 13 Temmuz’a kadar her türlü eylemi yasaklamasının tesadüf olmadığına dikkat çekerek, Kızılcaköy’de JES’lere karşı direnen yurttaşların ceza davası 12 Temmuz’da görüleceğini anımsattı. Bülbül, “Yıldırma politikalarınıza rağmen yurttaşın hak mücadelesi devam edecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, JES’lere karşı direnen yurttaşların ceza davasının görüleceği 12 Temmuz öncesi valiliğin kent genelinde her türlü eylemi yasaklamasını eleştirdi.

Kararın anayasaya da aykırı olduğuna işaret eden Süleyman Bülbül, açıklamasında şunları kaydetti:

“Aydın Valiliği, kent genelinde 13 Temmuz pazartesi gününe kadar her türlü eylemi yasakladı. Bu yasaklama kararı anayasanın 34. Maddesinde hüküm altına alınan ‘Gösteri ve yürüyüş hakkının’ açıkça ihlalidir. Yine kamu düzemi! Yine terör ve şiddet bahanesi! Bu bahane ile yapmaya çalıştıkları ise, hafta sonu yapılacak barışçıl eylemleri engellemek. Aydın halkının; havayı, suyu, toprağı zehirleyen JES’lere karşı verdiği mücadeleyi kırmak.

2018 yılında Kızılcaköy’de kadın yurttaşlarımızın verdiği mücadele sebebiyle ceza davası açılmıştı. Dava 12 Temmuz’da görülecek. Bu dosyada pek çok yurttaş, çevre örgütü bir araya geliyor. Basın açıklamalarını, eylemleri günlük kararlarla yasaklamaya, halkı yıldırmaya çalışıyorsunuz. Ama vatandaşın hak arama mücadelesi devam edecek.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. CHP’li Bülbül’den Aydın Valiliği’nin yasak kararına tepki için yorumda bulun

    CHP’li Bülbül’den Aydın Valiliği’nin yasak kararına tepki için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak CHP’li Bülbül’den Aydın Valiliği’nin yasak kararına tepki için ilk yorumu yapabilirsin.