Canik’te “Konferans Günleri” Devam Ediyor

Canik Belediyesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen konferanslarla eğitim, bilim, kültür ve sanat alanında tanınmış fikir insanlarını ilçeye davet ediyor.

Canik Belediyesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen konferanslarla eğitim, bilim, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarıyla tanınan önemli fikir insanlarını ilçeye davet ediyor. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan söyleşi programlarının Aralık, Ocak ve Şubat ayları takvimi belli oldu. Buna göre; 15 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 18.00’de Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan “Pandemi Sonrası Aile İçi İletişim” konulu söyleşi programıyla; 25 Ocak 2022 Salı günü saat 18.00’de Eğitimci-Yazar Hayati İnanç “Hayata Şiirden Bakmak” başlığı altında yapacağı söyleşi programıyla; 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 18.00’de Yazar- TV Programcısı Serdar Tuncer “Şiirli Muhabbetler” adıyla yapacağı söyleşi programıyla Canik’te olacak.

“TOPLUMA YOL GÖSTEREN İNSANLARA İHTİYAÇ VAR”

Dinlemenin de okumak kadar gerekli olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bazen bir cümlelik nasihatin ciltler dolusu kitaplardan daha tesirli olabileceğini dile getirdi. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, bu tür etkinliklerin toplumların düşünce dünyasını geliştirmesi adına önemli katkılar sağladığını belirtti. Eğitim alanında yapılan bütün etkinlikleri çok önemsediklerini beyan eden Başkan Sandıkçı, “Bir toplum maddi anlamda ne kadar gelişirse gelişsin, insanlara yol gösterecek değerli fikir insanlarına her zaman ihtiyaç duyulacaktır” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Böylesine değerli fikir insanlarının birikiminden faydalanmak gerekir. Bu programlar bizim için kaçırılmayacak fırsatlardır. Bu tür kültürel programlar sayesinde insanımız daha da bilinçlenecektir” diye konuştu.

“AİLE VE NESİL KORUNMALI”

Bu tür programların özellikle gençlerin ruhsal gelişimi açısından yol gösterici olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Gençlerimize tarih şuuru kazandırmak, aile bütünlüğünün önemini anlatmak, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmak için bu tür seminer ve konferanslara ihtiyacımız var” dedi. Aile ve nesli koruma noktasında önemli tedbirler almak gerektiğinin altını çizen Başkan Sandıkçı, şunları söyledi: “Bizler şehirler inşa ederken bir yandan da nesilleri ihya etmek zorundayız. Geleceğimiz için aileyi ve nesli her türlü tehditlere karşı korumak durumundayız. Onun için bu tür yol gösterici programlara devam edeceğiz.”

Toplumda sevilen çeşitli fikir insanlarının Canik’e davet edilerek bu buluşmaların periyodik olarak devam edeceğini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, her yaştan vatandaşın bu etkinliklere katılabileceğini bildirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Canik’te “Konferans Günleri” Devam Ediyor için yorumda bulun

    Canik’te “Konferans Günleri” Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Canik’te “Konferans Günleri” Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.