Cam Ambalaj Üreticisi GCA, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu’na Katıldı

Gürok Grubu bünyesinde çevreye saygılı ve sürdürülebilir üretim anlayışı ile faaliyet gösteren GCA, 30’uncu kuruluş yılını kutlayan ÇEVKO Vakfı’nın Yönetim Kurulu’na katıldı.

Öncülüğünü yaptığı sürdürülebilir geri dönüşüm sisteminin gelişimi hedefiyle, uzman sanayi inisiyatifi ve etkin sivil toplum kuruluşu kimliklerini bünyesinde bir araya getiren ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme) Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve üyeleri, farklı endüstrilerden sürdürülebilirlik odaklı markaları bir araya getiriyor.

Türkiye’de 25 yıldır cam üretimindeki uzmanlığını tüketicilerle ve iş ortakları ile buluşturan Gürok Grubu bünyesinde faaliyet gösteren GCA, kalite ve güvenlik standartları çerçevesinde üretim aşamalarının tamamında sürdürülebilirliği, çevreye ve insana saygıyı daima ön planda tutan bir kuruluş olma özelliği taşıyor. Şirketin çevreye saygılı ve sürdürülebilir üretim anlayışı ile her geçen gün başarılarına bir yenisini daha eklediğini ifade eden GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “GCA, tüm üretim süreçlerini global kalite ve güvenlik standartları çerçevesinde yöneten, inovatif düşünce, yenilikçi tasarım ve sürdürülebilir kalite yaklaşımlarıyla sektöründe öncü olma tutkusunu, çevreye ve insana olan saygısıyla birleştirmektedir. Küresel rekabet arenasında başarılarıyla adından söz ettiren markamızın, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu’nda temsil edilecek olmasından gurur duyuyoruz. GCA ailesi adına, sürdürülebilir büyümeye, hayata değer katarak üretmeye, çalışan ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemin altını bir kez daha çizmek isterim” dedi.

1991 yılında ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle, çevrenin korunması, toplumsal gelişim ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla kurulan ÇEVKO Vakfı’nın, çalışmalarını 30 yıldır artan bir ivmeyle sürdürdüğünü ifade eden ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer de, “Sürdürülebilirlik konusuna önem veren GCA’nın, Vakfımız Yönetim Kurulu’na katılmasından mutluluk duyduk. ÇEVKO Vakfı olarak, son yıllarda, özellikle, iklim kriziyle savaşım ve döngüsel ekonomiye geçişe odaklanıyoruz. Döngüsel ekonominin en önemli süreçlerinden birisi ise üst dönüşüm. GCA’nın birikiminin, cam ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüşümünün gerçekleştirilmesinin, sürdürebilirlik ve iklim kriziyle savaşımda geliştirdiğimiz açılımlara büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Cam Ambalaj Üreticisi GCA, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu’na Katıldı için yorumda bulun

    Cam Ambalaj Üreticisi GCA, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu’na Katıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Cam Ambalaj Üreticisi GCA, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu’na Katıldı için ilk yorumu yapabilirsin.