Bursa’da Dağ Yöresindeki Eğitime Hilal Dokunuşu

Genç Kızılay ve Dağder paydaşlığında başlatılan Eğitime Hilal Dokunuşu projesi ile Bursa’da ki 5 köy okulumuzda bilim atölyeleri kurulmaya hazırlanılıyor.

Başlatılan proje ile birlikte Bursa’da belirlenen 5 köy okulumuzda eğitimi daha nitelikli kılacak materyallerin kazandırılması ve öğrencilerin bilim ve akıl oyunları etkinlikleri ile keyifli bir gün geçirmeleri hedefleniyor.

Eğitim öğretimin desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla Bursa’nın kırsal kesiminde eğitim gören ilköğretim öğrencilerine yönelik başlatılan proje ile okullara bilimsel atölye etkinlikleri ve akıl oyunu etkinlikleri yapılacak.

Deney atölyesinde öğrenciler sabun köpüğü, oobleck deneyi, yanardağ volkan deneyi yaparken Akıl oyunları atölyesin de de barikat engel aşma oyunu, Hobi Architecto,Tik tak bom, Toli Games Bursa oyunlarını oynatılacak. Ayrıca her okula proje sonunda deney kiti ve akıl oyunları kiti hediye edilecek.

DağDer Bursa’mızın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi ve Dağ yöresinde yaptığı kültürel etkinliklerin yanında eğitime yönelik çalışmaları ile de sıklıkla kendinden söz ettirmektedir.

Pandemi döneminde de öğrencilere tablet dağıtımı ve köylerde muhtarlıklarda bilişim laboratuvarı kurulması ile gündeme gelmişti. Aynı zamanda dağ yöresinden üniversitede okuyan öğrencilere burs desteği verildiği de bilinmektedir.

Bursa Kızılay İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Genç Kızılay da çocuklara ve gençlere yönelik projeler yürütmektedir.

Dağder Eğitim Komisyonu Başkanı Ömer YILMAZ: “DağDer Olarak Dağ yöresinde egitim öğretim gören öğrencilerimize destek vermek için ve onları desteklemek için birçok çalışma ve proje yürütmekteyiz. Genç Kızılay işbirliği ile yaptığımız Eğitime Hilal Dokunuşu Projesi de bunlardan biridir. Kızılay Bursa Şubesi ne bu tür projelerse derneğimiz ile yaptığı işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projedeki temel amacımız gençleri bilimsel deneyler ve akıl oyunları ile buluşturmak ve etkinlikte kullanılan bilim deney setleri ve akıl oyunlarını da okulumuza hediye ederek çalışmanın sürdürülebilirliğini sağlamaktır.” dedi

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bursa’da Dağ Yöresindeki Eğitime Hilal Dokunuşu için yorumda bulun

    Bursa’da Dağ Yöresindeki Eğitime Hilal Dokunuşu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bursa’da Dağ Yöresindeki Eğitime Hilal Dokunuşu için ilk yorumu yapabilirsin.