Bingöl’ün ciğerleri yandı

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Bingöl’de meydana gelen orman yangını ile ilgili konuştu.
Bingöl’ün Genç ilçesinde 4 gün önce çıkan ormanlık alandaki yangın söndürüldü. Yangında, yaklaşık 1000 dönümlük alan zarar gördü. Ancak Bingöllüler yalnızca yangına değil, yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan “yanan otlardı” ifadelerine de oldukça üzüldü ve tepki gösterdi.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa da çıkan yangına ve bakanlığın ifadelerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“CİĞERLERİMİZ, NEFESİMİZ, YANDI KÜL OLDU”

“Kentimizde dört gün evvel çıkan yangın güçlükle söndürülebildi. Türkiye’nin dört bir yanında belirli aralıklarla bu tür yangınlar çıkıyor. Hepimiz çıkan bu yangınları içimiz yana yana seyrediyorduk. Şimdi aynı durum Bingöl’de de meydana geldi. Çıkan yangınla yalnızca ağaçlar değil, ciğerlerimiz, nefesimiz de yandı, kül oldu.”

“ORMAN BAKANLIĞI’NA YAKIŞTIRAMADIK”

“Ne yazık ki çıkan orman yangınına müdahalede de geç kalındı. Bölgede helikopter olmayışı, başka bölgeden transfer edilmesi süreci daha da uzattı ve yeşilin yanışına ve yok oluşuna hazin bir şekilde şahit olduk. Henüz yaramız tazeyken, yetkililerden yüreklere su serpen açıklamalar beklerken ise talihsiz bir olay daha yaşadık. Orman Bakanlığı’ndan yanan ormanla ilgili “yanan otlardı” açıklamasını duyduk. Doğanın yok oluşunu bu denli basite indirgemeyi, adı üstünde Orman Bakanlığı gibi bir kuruma yakıştıramadık!”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!”

“Bingöl’ümüzde çıkan yangının haberlerde tırnak içinde ‘yangının çıkış nedeni bilinmiyor’ ifadesini kabul etmiyoruz. Yetkili kurumlar, yetkili organlar yangının nedeni veya kim tarafından çıkartıldığını belirlemek ve tespit etmek için varlar. Ancak birçok yangında olduğu gibi ciğerlerimiz kül olduğuyla kalacak. Ne bir neden ne de bir sorumlu çıkmayacak, kimse hesap vermeyecek ve istifa etmeyecek! Yemyeşil alanlar sapsarı alanlara belki de daha sonra dev bir beton yığınına dönüşecek. Ancak biz cennet ülkemizin renginin solmasına izin vermeyeceğiz ve elimizden geldiğince bu tür olayların takipçisi olacağız”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bingöl’ün ciğerleri yandı için yorumda bulun

    Bingöl’ün ciğerleri yandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bingöl’ün ciğerleri yandı için ilk yorumu yapabilirsin.