Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfodo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı

Spora ve sporcuya verdiği desteği sürdürülebilir şekilde artıran Bilnet Okullarının ana sponsoru olduğu Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı. Bu sene Bodrum’da ilk defa yapılan Granfondo için Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra SAĞ ile sponsor firmaların yetkililerinin katılımıyla Bodrum Kalesinde ödül töreni düzenlendi.

Bilnet Okullarının ana sponsorluğunda gerçekleşen “Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı”; Türkiye Bisiklet Federasyonu himayelerinde, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi destekleri ile Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından 23 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşti. Yerli ve yabancı bine yakın bisiklet severin katıldığı yarışta bisikletçiler iki ayrı rotada performans gösterdi. Yarışların tamamlanmasının ardından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde ödül töreninde genel klasman ve yaş kategorilerinde dereceye giren 120 sporcuya madalya, kupa ve hediyeleri Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ tarafından verildi.

Avrupa’da yıllardır geniş katılımlı bir şekilde organize edilen, son yıllarda diğer kıtalara da ilgi gören, lisanslı / lisanssız, amatör bisikletçilere açık, uzun yol bisiklet yarışları Granfondo bu sene ilk defa Bodrum’da yapıldı. Sosyal mesafeli, sağlık tedbirleri artırılmış ülkemizin ilk uluslararası bisiklet yarışı olan Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı, bin civarında amatör ve profesyonel bisiklet tutkununa ev sahipliği yaptı. Düzenlenen yarışmada, sporcular 20 ayrı kategoride kıyasıya mücadele ederken ısa parkuru 56 kilometre, uzun parkur ise 103 kilometre olan yarış, OASİS önünde son buldu.

12 ülkeden 112’si yabancı bine yakın sporcunun katıldığı Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışında kısa parkur genel klasmanda Nurullah Yurteri birinci, Melih Yıldız ikinci, Furkan Abdullah Pamukçu üçüncü oldu. Sevcan Alper’in birincilik elde ettiği kısa parkur kadınlar genel klasmanda ise Züleyha Dikbaş ikinci, Rafiye Başat da üçüncü sırayı aldı. Önemli bir kısmı ormanlık alan ve zeytin bahçelerinin arasında geçen uzun parkur genel klasmanda Serkan Balkan birinci, Gökhan Uzuntaş ikinci ve Muhammed Erkan üçüncü oldu. Kadınlarda birinci Esra Kürkcü Akgönül’ün ardından Ayşegül Gökalp ikinci, Beste Hepkaradeniz de üçüncü sırada yer aldı. Organizasyonu paralimpik kategorisinde ise Barış Asa birinci, Mustafa Sağlam ikinci ve Fırat Uğur üçüncü sırada tamamladı.

Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı Hakkında

Moğalistan, Türkistan, Kazakistan, Azerbeycan gibi Türk Cumhuriyetlerinin yanı sıra Avrupa’dan toplam 27 ülke ve Türkiye genelinden gelen 1000’den fazla sporcunun katılacağı organizasyonu yerli ve yabancı onlarca medya mensubu canlı olarak takip edecek. Expo alanı Yarış günü ve Ödül Töreni ise canlı olarak verilecek.

Avrupa’da on yıllar boyunca en popüler organizasyonlardan biri olan ve kitleleri bir araya getiren geniş katılımlı bir organizasyon olan Granfondo, bir spor müsabakasından öte kültürel bir deneyim ve sosyal sorumluluk hareketi olarak nitelendiriliyor. Amatör bisikletçilere yönelik olan Gran Fondo yarışları, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyine göre organize ediliyor.

Uluslararası Bodrum Halikarnas Bisklet Yol Yarışı erkeklerde ve kadınlarda 9’ar kategori olmak üzere toplamda 18 kategoride gerçekleşecek. Erkeklerde ve Kadınlarda Genel Klasman ayrıca ödüllendirilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Spor
  • Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfodo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı
  1. Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfodo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı için yorumda bulun

    Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfodo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfodo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı tamamlandı için ilk yorumu yapabilirsin.