Başkan Büyükakın, Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu

Başkan Büyükakın, Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Fen Lisesi’nin düzenlediği ‘Kariyer Günü’ etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. On birinci ve on ikinci sınıf öğrencileriyle ayrı ayrı bir araya gelen ve onlarla yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, tecrübelerini aktararak, gençlerin kendisine ilettiği soruları samimiyetle cevapladı. Akademik kariyeri ve iş hayatı hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, “Gençlerle buluştuğum her fırsatta onlardan ve şimdi de sizlerden hayatınızdaki öncelikleriniz yani büyük ve küçük taşların ne olduğunu bir kenara yazmanızı istiyorum. Hangisini öne, hangisini arkaya koymalısınız. Bunu hayatınızda prensip haline getirdiğinizde disiplinin temel şartlarını başarmış olursunuz. Her şeyi yerli yerine koymuş olursunuz.” dedi.

BAŞARISIZLIKLAR, BAŞARININ ANAHTARLARINDANDIR”

Başkan Büyükakın, gençlere hayatlarındaki mutluluğu kendilerinin bulmaları gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Hayatınızdaki büyük taşların ne olduğunu siz bileceksiniz. Ben size neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemek için gelmedim. Herkesin kendi inandıkları var. Herkes kendi inandıkları, kendi doğru bildikleriyle yürüdüğünde her neyle mutlu oluyorsa onunla mutlu olmalı. Onun için hatalı yaptığınız bir şeyden, başarısız olduğunuz bir şeyden dolayı çalışmaktan vazgeçmeyeceksiniz. Çünkü başarısızlıklar, başarının anahtarlarından bir tanesidir. Hatayı da öğrenirsiniz. Hatanın yapılmaması mümkün değil. Önemli olan o hatadan ne öğrendiğiniz.”

“BİREY OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN”

Bir kişiyi kendilerine rol model almanın doğru olmadığını belirten Başkan Büyükakın, “O zaman her gördüğünüzün peşinden gitmeye başlarsınız. Oysa siz ayrı bir bireysiniz. Birey olduğunuzu unutmayın ayrı olduğunuzu, kendi başınıza bir birey olduğunuzu unutmayın. Birini aslında ötekine modellememek gerekiyor. Çeşitlilik bizi kıymetli yapar. Herkes futbolcu olsaydı güzel olur muydu? Birilerinin öğretmen olması, doktor olması lazım değil mi? Herkes aynı şeyi yapmaya başlarsa hayat çekilmez bir hal alır. Hayattaki bütün bu şeylerin her birinin kendi içinde bir kıymeti vardır. Zıt gördüğünüz birbiriyle çeliştiğini zannettiğiniz şeylerin bile hayata bir katkısı vardır.” diye konuştu.

“HERKESİN BAŞARI HİKÂYESİ BAŞKADIR”

Başkan Büyükakın, hayatı başarılı ve başarısız kılan, insanı mutlu ve mutsuz eden şeyleri birbirinden ayırarak, öğrencilerin kendilerini gözlemlemeleri gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi: “İç dünyanıza doğru da bir seyir yapın. Sizi mutlu eden şeylerin ne olduğunu birbirinden çok iyi ayırt etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla dinlediğiniz insanlardan da onların başarı hikayesini dinlerken, onu birebir modellemeye sakın kalkmayın. Çünkü herkesin başarı hikayesi başkadır. Birileri kitabın altını çize çize okur. Bir tanesinin görsel hafızası iyidir. Kimisinin duygusal yönü iyidir. Kendinizi keşfetmeniz çok daha kıymetlidir. Sizi mutlu olan şey nedir onlara bakın.” Başkan Büyükakın, ayrıca gençlerle buluşmasının ardından Kocaeli Fen Lisesi öğretmenleriyle de bir araya gelerek sohbet etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Başkan Büyükakın, Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu için yorumda bulun

    Başkan Büyükakın, Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Başkan Büyükakın, Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu için ilk yorumu yapabilirsin.