Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında: ÇYDD 33 yaşında!

Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı ile laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, korumak ve geleceğe taşımak için yola çıkan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 33. yaşını kutluyor!

ÇYDD, tam 33 yıldır, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımları doğrultusunda demokratik, laik, akılcı ve bilimsel eğitim ile ülkemizin dört bir yanındaki çocuklara ve gençlere destek oluyor. Kuruluşundan bugüne ÇYDD; Prof. Dr. Aysel Ekşi, Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Aysel Çelikel ve 2019 yılından itibaren Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in genel başkanlığında, çağdaş eğitim yoluyla, çağdaş insan ve topluma ulaşma amacı ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

21 Şubat 1989’dan bu yana özellikle kız çocukları olmak üzere tüm çocukların eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması ve ayrım yapılmaksızın tüm öğrencilerin çağdaş eğitime ulaşması için çalışan ÇYDD, bu şekilde çağdaşlık yolunun özü olan laiklik ilkesini ve başta akılcılık olmak üzere bize kazandırdığı değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımak adına mücadele ediyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel “Cumhuriyet tarihinin ilk Laikliğe Saygı Yürüyüşünü gerçekleştirerek Türkiye’deki laik düzenin yıkılamayacağını herkese haykıran ÇYDD bugün, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın “Söz konusu olan; Türkiye’yi, Cumhuriyetimizi, laik düzenimizi korumaktır.” sözünden aldığı güç ile çağdaşlık yolculuğunu sürdürmektedir. Demokrasi, özgürlük ve fırsat eşitliğinin; hoşgörü ve sevginin mümkün olduğu çağdaş bir topluma ulaşmak hedefiyle ilerleyen ÇYDD, binlerce öğrencisi, gönüllüsü ve destekçisiyle birlikte durmadan çalışmaya devam ediyor.” dedi.

Burs ve Eğitime Destek Projeleri

“Eğitimde Fırsat Eşitliğini Hep Birlikte Sağlayalım!” diyerek çağdaşlık yolculuğunu sürdüren ÇYDD, “Anadolu’da Bir Kızım Var” Ortaöğretim Burs Projesi kapsamında 21, “Bir Işık da Siz Yakın” Üniversite Burs Projesi kapsamında ise 24 oranında burslu öğrenci sayısını artırarak 23.349 öğrencinin eğitim hayatına destek oldu. COVID-19 salgın koşulları nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere teknoloji desteği sağladığı “Öğrencilerimize Bilgisayar Projesi” kapsamında yaklaşık 7.000 cihazı öğrencilere ulaştırdı.

Çağdaş insan ve topluma ulaşmak için sadece burs desteği vermeyi yeterli görmeyen ÇYDD, cumhuriyet değerlerini ve çağdaşlaşmanın özü olan laikliği temel alan eğitim anlayışı ile öğrencilerinin 21. yüzyıl yetkinliklerini kazanması adına geliştirdiği eğitime destek projelerini uygulamaya devam ediyor.

Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin gelişimlerini ve öğrenme becerilerini göz önüne alarak geliştirdiği eğitime destek projeleri ile özellikle ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin kişisel yaşamlarında ve iş hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri bilgi ve deneyimleri edinmelerine; hayallerini gerçekleştirmelerine destek oluyor.

Sorunun değil, çözümün bir parçası olma düşüncesiyle ürettiği Bilimin Çakıl Taşları, Kodlamaca, Genç Denizyıldızı, Pozitif Ergen Gelişimi (PERGEL), Yaz Etkinlikleri, Liseden Üniversiteye Destek, Çağdaş Dil Merkezi, Köyde Şenlik Var, Denizyıldızı ve Mentorluk projeleri ile ÇYDD, öğrencilerin gelecekte daha güçlü bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

ÇYDD: Cumhuriyetin Kazanımlarından Vazgeçmiyoruz!

Her kesimden bireyin çağdaş yaşam koşullarına ve fırsat eşitliğine sahip olması amacıyla “çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin değerlerini korumaktan vazgeçmiyoruz!” diyerek ilerlediğimiz çağdaşlık yolunda attığımız adımların bizi daha da ileriye götüreceğine yürekten inanıyoruz!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, 33 yıldır sürdürdüğümüz yolculuğumuzda;

* Bugüne kadar 91.008 ortaöğretim kız öğrencisine ve 38.435 üniversite öğrencisine burs desteği sağlayarak yaklaşık 130 bin öğrencinin hayatına dokunduk. Bu yolda daha çok öğrenciye ulaşarak geleceğin karar mekanizmalarında yenilikçi; dünyayı, ülkesini tanıyan ve sorgulayan gençlerin görev alması için çalışacağız.

* 120 Şubemiz, 5 Temsilciliğimiz ve 30 Çağdaş Etkinlik Merkezimiz ile öğrencilerimize daha çok destek sağlayacak tüm yolları aramaya devam edeceğiz.

* Eğitime destek projelerimize yenilerini ekleyerek gençlerimizin bilinçlenmesi; edindikleri bilgi ve yetkinliklerle geleceğe yön vermeleri için olanaklar yaratacağız.

* Her öğrencimizin eşit eğitim olanaklarına sahip olacağı Çağdaş Türkiye’ye ulaşmak adına laikliği, bilimsel eğitimi, sanatı ve demokrasiyi yaşatmak için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.

* “Sorunun değil, çözümün bir parçası ol!” yaklaşımını esas alarak başta kadın ve çocuk haklarını korumak, çevre bilinci yaratmak ve eğitimde fırsat eşitliği ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına sesimizi duyurmayı, farkındalık yaratmayı sürdüreceğiz.

Bugün, Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini korumaya, geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya ilk günkü gibi devam ediyoruz. Bu yolda bize ışık tutan Unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan başta olmak üzere, derneğimize emek ve gönül vermiş tüm çağdaş yaşam dostlarımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında yılmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz.

Daha nice 33 yıllara!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında: ÇYDD 33 yaşında! için yorumda bulun

    Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında: ÇYDD 33 yaşında! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında: ÇYDD 33 yaşında! için ilk yorumu yapabilirsin.