Anadolu’nun işsiz gençlerinin torpil isyanı: Ankara’da dayımız yok

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, genç işsizliğin can alıcı bir hale geldiğini ifade ederek işsizlik sorununa dikkat çekti.

Milletvekili Tutdere, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Ekonomi Masası ve Esnaf Masası Heyetlerinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında karşılaştıkları tabloyu aktararak, AKP iktidarının Türkiye’yi yoksullaştırdığını, Türkiye’nin gençlerini işsiz bırakarak geleceklerini çaldığını ifade etti.

Gençler Geleceğe Dair Bir Umut Taşımıyor

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinin en temel sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu, gençlerin ise geleceğe dair umutlarının kalmadığını gözlemlediklerini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Siirt, Muş, Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis sokaklarındaki karşılaştığımız en vahim tablo genç işsizlik oranının yüksekliğidir. Nereye gitsek, adımımızı nereye atsak gençler işsiz olduklarını, geleceğe dair artık bir umut taşımadıklarını ve iktidardan da artık bir beklentilerinin olmadığını ifade ediyorlar. Bu, ülkem adına gerçekten üzücü bir durum çünkü bu ülkenin geleceği olan gençler artık işsizlik girdabında, artık hayal kuramaz hâle gelmişler ve ülkeden umutlarını, kesmiş durumdalar. Türkiye ortalamasının da çok üstünde; sokaktaki gençlerin tamamına yakını işsiz, yüzde 50’lerden fazla bir işsizlik oranı var.” ifadelerini kullandı.

Okullarında Olması Gereken Çocuklar Çöplerden Kağıt Topluyorlar

Milletvekili Tutdere Meclis Genel Kurulu’nda, Diyarbakır ziyaretleri sırasında ayağında ayakkabısı dahi olmayan kâğıt toplayıcısı çocukların fotoğrafını göstererek, “Sizin ekonomide, işsizlikte, yoksullukta ülkeyi nereye getirdiğiniz apaçık ortadadır. Zozan, Dilan ve Diyar’ın okullarında olmaları gerekirken, çöplerden kağıt toplayarak ailelerinin geçimine katkı sağlıyorlar.” dedi.

AKP iktidarının küçük yaştaki çocukların hayallerini dahi çaldığını ve sokaklarda çalışmaya mecbur bırakıldığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Bu çocuklara ayakkabı giydiremeyen, bu çocukları henüz küçük yaşlarında çöplerden kâğıt toplayarak ailelerinin geçimine katkı sağlamaya zorlayan AKP iktidarıdır. Her gün burada yollar yaptık, köprüler yaptık, şunu yaptık bunu yaptık diye anlatıyorsunuz. Siz gidin önce Diyarbakır meydanındaki çocukların hâline bakın. Sizin ekonomide, işsizlikte ve yoksullukta ülkeyi nereye getirdiğiniz apaçık ortadadır. Biz bu fotoğraftan utandık, inşallah siz de utanırsınız ve bu çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlarsınız.” dedi.

Gençlerimizi İşsiz Bırakan Bu İktidarı En Yakın Seçimde Birlikte Göndereceğiz

Milletvekili Tutdere, işe alımlarda yapılan torpillerin ve liyakatsizliğin gençleri büyük bir umutsuzluğa sürüklediğini söyleyerek, “Türkiye’de ve bölgede işsizlik gerçekten can yakıcı durumda. Muş ziyaretimiz sırasında sokakta üç gençle tanıştık; üçü de üniversitelerin sağlık bölülerinden mezundu. Üç gençte sınavlara defalarca girmelerine rağmen yerleşemediklerini ifade ettiler. “Neden?” diye sorduğumuzda ise “Torpilimiz yoktu, Ankara’da dayımız yoktu.” ifadelerini kullandılar. İşte, gençleri torpille, liyakatsizlikle kamuya yerleştiren AK PARTİ iktidarından, Anadolu’nun dört bir yanından gençlerin talebi var: Gençler sizden iş istiyor, sizden istihdam istiyor. Buradan, milletin Meclisinden sesleniyoruz: Gençlerimizi işsiz bırakan, yoksul bırakan bu iktidarı en yakın seçimde birlikte göndereceğiz ve gençlerimizin umutla yaşadığı, mutlu yaşadığı bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Anadolu’nun işsiz gençlerinin torpil isyanı: Ankara’da dayımız yok için yorumda bulun

    Anadolu’nun işsiz gençlerinin torpil isyanı: Ankara’da dayımız yok için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Anadolu’nun işsiz gençlerinin torpil isyanı: Ankara’da dayımız yok için ilk yorumu yapabilirsin.