Anadolu Uygarlıkları’ndan izler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde

Anadolu Uygarlıklarından İzler Ankara projesi 6-20 Nisan tarihleri arasında Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirilecektir.Anadolu Medeniyeleri Müzesi’nin 100. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan sergi,konser,panel etkinliğinin Proje Koordinatörlüğünü Siret Uyanık yapmaktadır.,Galerim Sanat Galerisi’n yürüttüğü Sanat Projesi’ne T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı sağlamaktadır. 60’a yakın sanatçıya ait resim,heykel ve seramik eserlerin sergileneceği projede Devlet Opera ve Balesi’ de iki konser verecektir.Ayrıca sergi süresince bir panel iki de konferans düzenlenecektir.

Anadolu Uygarlıklarından İzler Ankara projesi,geçmişin izleri dönemin yansımaları ve geleceğe aktarımı bağlamında sanatın estetik etkisi ile birleştirilmesi ve farklı disiplinlerin yorumlarıyla izleyiciyle buluşması amacıyla hazırlanmıştır.Anadolu ‘dan ilham almış sanatçılar eserleriyle,geçmişi bugüne taşıdı,bugünü de yarına…60.’a yakın Çağdaş sanat eserinin yeraldığı seçkide Süleymen Saim Tekcan,Devrim Erbil,Mustafa Pilevneli,Mustafa Ayaz,,Aydın Ayan,Tüzüm Kızılcan gibi dönemin usta sanatçıları yeralmaktadır.Programda Profesör Dr.Aydın Ayan,Profesör Dr..Hasan Pekmezci ve Profesör Dr.Alaybey Karoğlu tarafından “Anadolu uygarlıklarında Sanat ve Estetik İzleri ve Sanat Eğitiminde Vazgecilmez Bir Kaynak;Anadolu Medeniyetleri Müzesi”Prof.Candan Dizdar Terwiel , “Seramik,Sanat ve Arkeoloji İliskisi” Prof.Sevim Çizer konferansları gerçekleştirilecektir.Mag Medya ,Grafiker Ajans,Artefact tv,Anadolu Medeniyetleri Müzesi katkı sağlamıştır.

Projenin Danışma Kurulunda Profesör Dr.Aydın Ayan,Profesör Dr.Adnan Tepecik ,Profesör Dr. Alaybey Karoğlu ve Bünyamin Balamir vardır. Coğrafi açıdan kıtaların, denizlerin, iklimlerin; doğudan batıya, güneyden kuzeye ya da tersi yönlere giden yolların ve insan topluluklarının buluştuğu, konup göçtüğü, yurt edindiği, dünyanın en stratejik ve kavşak nitelikli noktasındaki bu topraklar; bu çok özel konum nedeniyle “Uygarlıkların beşiği” olabilmiş ve böyle nitelendirilmiştir. Bu proje kapsamında ürün ortaya koyan sanatçılar da bu durumun bilincinde olarak; çeşitliliği sanatsal yönden özel bir değer olarak benimseyip sergiyi varsıllaştıran nitelikli yapıtlar ortaya koymuşlardır.Sergi Anadolu Medeniyeleri Müzesi’nde 6-20 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilir.Projede yeralan sanatçılar;

ADNAN TEPECİK

AHMET DALKIRAN

ALAYBEY KAROĞLU

ARZU KARCI

AYDIN AYAN

BÜNYAMİN BALAMİR

DEVRİM ERBİL

HİMMET GÜMRAH

GÜLTEN İMAMOĞLU

HASAN KIRAN

HASAN RASTGELDİ

HÜSEYİN ELMAS

İHSAN ÇAKICI

İLHAM ENVEROĞLU

KADİR ŞİŞGİNOĞLU

MERAL ÖZTÜRK

MERİH TEKİN BENDER

MURAT ERKAN

MUSTAFA AYAZ

MUSTAFA PİLEVNELİ

RAMAZAN CAN

SAADET GÖZDE

SELMA ŞAHİN

SEMA KARA

SİRET UYANIK

SÜLEYMAN SAİM TEKCAN

YALÇIN GÖKÇEBAĞ

YÜCEL DÖNMEZ

ZUHAL ARDA

ATİLLA CENGİZ KILIÇ

AYŞEGÜL TÜREDİ ÖZEN

BERİL ANILANMERT

BİNGÜL BAŞARIR

BİLGEHAN UZUNER

BURCU ÖZTÜRK KARABEY

CANDAN DİZDAR TERWİEL

ELİF AYDOĞDU AGATEKİN

EMRE FEYZOĞLU

ENVER GÜNER

HASAN ŞAHBAZ

İLHAN MARASALI

KEMAL ULUDAĞ

MERAL ÖZTÜRK

MUSTAFA TUNCALP

MUTLU BAŞKAYA

ÖDÜL IŞITMAN

SERAP ÜNAL

SERDAR MUTLU

SEVİM ÇİZER

TÜLİN AYTA

TÜZÜM KIZILCAN

VEDAT KACAR

ZEHRA ÇOBANLI

AYHAN YILMAZ

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Anadolu Uygarlıkları’ndan izler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde için yorumda bulun

    Anadolu Uygarlıkları’ndan izler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Anadolu Uygarlıkları’ndan izler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde için ilk yorumu yapabilirsin.