Amgen Türkiye’den STEM alanında okuyan kadın üniversite öğrencilerine mentorluk desteği

Amgen Türkiye çalışanları, Faydasıçok Vakfı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üniversite öğrencilerine mentorluk desteği verdi. STEM alanında eğitim alan 9 kadın üniversite öğrencisi, Faydasıçok Vakfı Mentorluk Programı kapsamında her biri kariyer basamaklarını başarı ile tırmanmış Amgen çalışanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanma imkanı buldu.

Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye, Faydasıçok Vakfı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında üniversite öğrencilerine mentorluk desteği veriyor. Mentorluk Programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında eğitim alan 9 üniversite öğrencisi Amgen çalışanları ile eşleştirildi. Yılbaşından bu yana düzenlenen programda Amgen çalışanı 9 mentor 8 oturumda destek verdi. Mentorluk programında gençler, her biri kariyer basamaklarını başarı ile tırmanmış Amgen çalışanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanma imkanı buldu. Kurumsal Vatandaşlık bilinciyle sorumluluk çalışmalarını yürüten Amgen, bu program ile toplumsal cinsiyet eşitliğini bilim alanında güçlendirmek için çalıştı.

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, Faydasıçok Vakfı Programı ile öğrencileri, kişisel gelişimlerini destekleyerek, fark yaratan güçlü kadınlar olarak iş hayatına hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. Güldem Berkman “Yılbaşından bu yana gençlerimiz ile bir araya geldiğimiz Mentorluk Programı ile STEM alanında okuyan başarılı öğrencilerimize ulaşmayı; iş hayatına yenilikçi, cesur, tutkulu ve kendiyle barışık genç kadınlar yetiştirmeyi hedefledik. Bu doğrultuda 9 çalışanımız; dinlemeyi, anlamayı, bildiklerini yansıtmayı, değişik bakış açılarına açık olmayı, sorumluluk almayı kendi hayat serüvenleri üzerinden öğreten motivasyon odaklı oturumlarda öğrencilerle bir araya geldi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Amgen Türkiye’den STEM alanında okuyan kadın üniversite öğrencilerine mentorluk desteği
  1. Amgen Türkiye’den STEM alanında okuyan kadın üniversite öğrencilerine mentorluk desteği için yorumda bulun

    Amgen Türkiye’den STEM alanında okuyan kadın üniversite öğrencilerine mentorluk desteği için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Amgen Türkiye’den STEM alanında okuyan kadın üniversite öğrencilerine mentorluk desteği için ilk yorumu yapabilirsin.