Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder 12. Türkiye Enerji Zirvesi İçin Türkiye’ye Geliyor

Almanya Eski Başbakanı, Nord Stream AG ve 2 AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı Gerhard Schröder, T.C. Enerji Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Fuarcılık tarafından “Enerji ve Jeopolitik Özel” ana teması ile düzenlenen 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde özel oturum konuğu olarak yer alacak.

Almanya Eski Başbakanı ve Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin yürütücü firması Nord Stream AG ve 2 AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı Gerhard Schröder, 21-22 Kasım 2022 tarihlerinde Antalya’da yapılacak 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katılıyor. Schröder, Dünya ve Türkiye enerji piyasasını Antalya’da buluşturacak Zirve’de, Enerji ve Jeopolitik Özel başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer alacak.

Gerhard Schröder, 7 Nisan 1944’te Almanya, Mossenberg’de dünyaya geldi. Ticari başlangıç eğitimini tamamladıktan ve abitur sınavını geçtikten sonra hukuk okudu ve 1971’de ilk devlet sınavını geçti. 1976’da ikinci devlet sınavını geçen ve baroya kabul edilen Schröder, 1980-1986 ve 1998-2005 yılları arasında Alman Federal Meclisi üyeliği yaptı. 1990 yılında Aşağı Saksonya Başbakanı seçilen Gerhard Schröder, 27 Ekim 1998’de Federal Almanya Cumhuriyeti’nin yedinci Federal Şansölyesi olarak yemin etti ve 2005 yılına kadar görevde kaldı. Schröder, 2005’ten bu yana Nord Stream AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı, Hannover’de serbest avukat ve 2016’dan beri de Nord Stream 2 AG’nin Hissedarlar Komitesi Başkanı’dır.

T.C. Enerji Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Fuarcılık tarafından düzenlenen 12. Türkiye Enerji Zirvesi, ‘Enerji ve Jeopolitik Özel’ ana teması ile Regnum Carya Golf & Spa Resort Hotel’de yapılacak. Türkiye enerji piyasasının “En Büyük Aile Buluşması” kabul edilen etkinlik, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG piyasalarını tek çatı altında toplayarak kamu ve özel sektörü bir araya getirecek. Türkiye enerji piyasasının en kapsamlı ve en geniş katılımlı Zirve’nin bu yıl ki oturumlarında, doğalgaz arama ve üretim yatırımları, Türkiye Elektrik Piyasasında Üretim, Ticaret ve Dağıtım, Türkiye Akaryakıt, LPG ve Doğal Gaz Piyasası, Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Elektrikli Araçlar, Gelecek Trendleri gibi kamuoyunu ilgilendiren önemli başlıklar ele alınacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder 12. Türkiye Enerji Zirvesi İçin Türkiye’ye Geliyor
  1. Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder 12. Türkiye Enerji Zirvesi İçin Türkiye’ye Geliyor için yorumda bulun

    Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder 12. Türkiye Enerji Zirvesi İçin Türkiye’ye Geliyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder 12. Türkiye Enerji Zirvesi İçin Türkiye’ye Geliyor için ilk yorumu yapabilirsin.