Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’ndan eğitime 70 milyon TL’lik bağış

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı, toplum yararına kazandırdığı 30’a yakın eser ve her yıl 1400’ü aşkın öğrenciye sağladığı burs ile Türkiye’nin eğitim odaklı önde gelen hayır kuruluşlarından biri. Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol doğrultusunda İstanbul Ataşehir’de, donatılarıyla kampüs niteliğinde olması hedeflenen 32 derslikli Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’ni inşa ediyor. Okulun temeli; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ve Selçuk Ecza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen’in katılımıyla atıldı.

Kurulduğu 2008 yılından bu yana eğitim ve kültürel yapılara ilişkin hayır işleri gerçekleştiren Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı, İstanbul’a yeni bir Fen Lisesi kazandırmak üzere harekete geçti. Vakıf, yaklaşık 70 milyon TL’lik yatırımla Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’ni inşa ediyor.

Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde; 32 derslik, laboratuvar, 500 kişilik çok amaçlı konferans salonu, dijital kitapların yer alacağı kütüphane, yüzme havuzu, spor salonu ve sanat atölyesinin yanı sıra 100 kişilik kız ve 100 kişilik erkek öğrenci yurdu da bulunacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda lisenin inşaatı Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından tamamlanacak, ardından okul Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

Tam teşekküllü bir fen lisesi kompleksi olarak faaliyete geçmesi hedeflenen okulun temeli, 3 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tokyürek ve Hulki Yücel’in katılımıyla atıldı.

Düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sisteminin bir ülkenin en önemli itici gücü olduğunu söyledi. Bakan Özer, “Herkes para kazanabilir ama herkes eğitim sevdalısı olamaz. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın Türkiye’nin her yerinde yaptığı yatırımlar, verdiği burslar her türlü takdirin ötesinde. Ülkeleri değerli kılan konu, beşeri sermaye zenginliğidir. Beşeri sermayemizin artması yolunda gösterdikleri çaba için Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum” dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise 25 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi ile İstanbul’da fen lisesi sayısının 16’ya çıkacağını paylaştı.

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’yla birlikte Selçuk Ecza Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Sonay Gürgen, vakıf olarak ilkokullardan ortaokullara, liselerden üniversite binalarına, kütüphanelerden spor salonlarına, kültür merkezlerinden müzelere dek pek çok hayır işiyle Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunduklarını söyledi. Gürgen, “Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi, modern ve fonksiyonel yapısıyla eğitim bağışlarımız arasında özel bir yere sahip olacak. Donatılarıyla eğitim dünyamıza örnek oluşturacağını umuyor, mutlu ve geleceğimizi şekillendirecek öğrencilerin yetişmesine vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’ndan eğitime 70 milyon TL’lik bağış için yorumda bulun

    Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’ndan eğitime 70 milyon TL’lik bağış için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’ndan eğitime 70 milyon TL’lik bağış için ilk yorumu yapabilirsin.