Afrika dış ticaretinin bankası Aktif Bank Benin’de

Afrika kıtasına yönelik ihracat odaklı öncü faaliyetleri kapsamında Benin ve Togo’ya seyahat düzenleyen Aktif Bank, Benin Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı’nı makamında ziyaret etti. Bankacılık ve finans sektöründeki iş birliği fırsatlarının görüşüldüğü ziyarette Benin Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Johannes Dagnon,, ülkemizin Benin’deki yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Benin’in birçok sektörde yatırıma açık olduğunu ve finans sektörü oyuncularının bölgeye ilgi gösterdiğini belirten Dagnon, Aktif Bank ve ana hissedarı Çalık Holding ile iş birliği fırsatlarını değerlendirebileceklerini vurguladı.

İhracatçılara dış ticaret faaliyetlerinde sunduğu bankacılık hizmetleriyle fark yaratan Aktif Bank, Afrika’daki çalışmalarına Covid-19 döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku ve beraberindeki delegasyon, gerçekleştirdikleri seyahatte ülkedeki bankalara ek olarak, Benin Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Johannes Dagnon ve bakanlarla da temaslarda bulundu. Ticaret ve Endüstri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Kalkınma ve Planlama Bakanı, Yapı ve Ulaştırma Bakanı, West African Power Pool (Batı Afrika Enerji Birliği Kurumu) ve APIEX (Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı) yetkilileri ile yapılan birebir görüşmelerde Benin’de ilerleyen dönemde ön plana çıkacak potansiyel projelere odaklanıldı. Görüşmelerde Aktif Bank ile bankacılık alanında gerçekleştirilebilecek iş birliklerine ek olarak, Çalık Holding’in faaliyet gösterdiği farklı sektörlerdeki fırsatlar değerlendirildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Afrika dış ticaretinin bankası Aktif Bank Benin’de için yorumda bulun

    Afrika dış ticaretinin bankası Aktif Bank Benin’de için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Afrika dış ticaretinin bankası Aktif Bank Benin’de için ilk yorumu yapabilirsin.