5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı

5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı

Alicia Keys, Sir Tom Jones, James Blunt, Ava Max ve YUNGBLUD en hit parçalarını fısıldadılar

Bu, müzisyenlerin şarkılarını toplu olarak ASMR tarzına dönüştürdüleri ilk derleme oldu.

Geçen yıl ASMR içerik tüketimi yüzde 248 oranında arttı

Dünyanın en büyük müzik yıldızları, Deezer’daki yeni “ASMR Sessions” ile hayranlarına ulaşıyor. Yıldızlarla dolu kadroda Alicia Keys, Sir Tom Jones, Ava Max, James Blunt ve YUNGBLUD yer alıyor. Yıldız şarkıcılar, kendi benzersiz ASMR yorumlarını kullanarak süper hitlerini şaşırtıcı ve daha önce hiç duyulmamış bir parçaya dönüştürdü.

Dünya çapındaki sanatçılar, kendi müziklerini bir ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response=Otonom Duyusal Meridyen Tepki) formatında ilk kez bu özel Deezer Originals derlemesi için seslendirdi. Tüm dünyayı saran yeni ses fenomeni ASMR, fiziksel veya duygusal bir tepkiyi tetiklemek için nefes alma, dokunma ve fısıldama gibi sesleri kullanıyor.

Yeni Deezer “ASMR Sessions”; birden çok Grammy sahibi Alicia Keys’in ‘Fallin’, James Blunt’ın ‘You’re Beautiful’, yaşayan efsane Sir Tom Jones’un ‘What’s New Pussycat’, listelerin zirvedeki ismi Ava Max’ın ‘Kings & Queens’i ve alternatif rock yıldızı YUNGBLUD’ın ‘Parents’ parçalarının kendi ASMR yorumlarını içeriyor.

ASMR içeriğin giderek daha yaygın hale geldiğini belirten Deezer Global Pazarlama Başkan Yardımcısı Nigel Harding, “Ocak 2020- Ocak 2021 arasındaki tüm ASMR içeriğinin Deezer küresel dinleme verilerine göre, dünya genelinde ASMR içerik tüketiminin yüzde 248 arttığını gördük. Kullanıcılarımızın bu baş döndürücü duyguya duyduğu iştahı göz önünde bulundurarak, işleri bir adım daha ileri götürmeye karar verdik. Dünyanın en büyük sanatçılarından bazılarının şarkı sözlerini daha önce hiç duymadığınız bir yoğunlukla hayata geçirdiği, türe beklenmedik bir yeni bir soluk getiren ‘ASMR Sessions’ımızı sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Deezer, “ASMR Sessions” için dünya çapında* 12 bin kişi ile gerçekleştirdiği anketle dinleyicilerin formata yönelik duygularını ortaya çıkardı. ASMR sıklıkla “niş” olarak algılansa da anket, insanların yüzde 63’ünün halihazırda bu formatla ilgilendiğini gösterdi. Ankete göre, ASMR türünü daha önce deneyimlemiş olanların yüzde 61’i ASMR müziklerini haftada bir veya daha çok sayıda izliyor veya dinliyor.

ASMR deneyimini bir üst seviyeye çıkarmak isteyen kullanıcılar, 360 Reality Audio ile daha da samimi tecrübe yaşayabilir. Deezer HiFi aboneleri için özel olarak sunulan bu deneyim, fısıltı, dokunma ve nefes alma gibi bireysel sesler de dahil olmak üzere parçadaki her şeyi sanal bir 360 küresel ses alanı içinde farklı konumlara yerleştirir. HiFi aboneleri, özel “360 by Deezer” uygulamasında tüm ASMR Sessions parçalarını bulabilecekler.

Ayrıca bu fenomen ile bugüne kadar tanışmamış olanlar, Deezer’ın yeni ASMR Kanalı’nda yer alan ASMR Session’ın yanı sıra bol miktarda farklı müzik ve podcast içeriği keşfedebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • 5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı
  1. 5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı için yorumda bulun

    5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 5 dünya starı, Deezer’ın “ASMR Sessions” Derlemesi için en hit şarkılarını fısıldadı için ilk yorumu yapabilirsin.