123 noktada eylem on binlerce imza

Vatan Partisi’nin yurt çapında kurduğu “Ucuz Elektrik Platformları” yayılıyor. Dün de pek çok noktada zamların geri alınması için basın açıklaması yapıldı. Genel Sekreter Özgür Bursalı, 123 merkezde ucuz elektrik ve kamulaştırma eylemleri yaptıklarını duyurdu.

Vatan Partisi’nin yurdun dört bir yanındaki ucuz elektrik eylemleri sürüyor. 5 günde 123 merkezde açıklamalar yapıldı, imza masaları açıldı. Açılan masalarda on binlerce vatandaş “ucuz elektrik ve kamulaştırma” için imza verdi. Yüzbinlerce bildiri dağıtılırken, esnaf ucuz elektrik ve kamulaştırma yazılı afişleri camekanlarına astı. Eylemler dün de sürdü.

MERSİN’DE YOĞUN İLGİ

Mersin’in birçok noktasına imza masaları açıldı, dükkânlara afişler asıldı. Dün Vatan Partisi Mezitli İlçe Başkanı Günsel Bozkurt tarafından yapılan açıklamanın ardından ilçe merkezinde bildiri dağıtıldı. Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, vatandaşların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini, zamlar yüzünden, esnafın ve üreticinin zor günler geçirdiğini ve acilen soruna çözüm çağrısı yaptı. Esnafa afiş yetiştiremediklerini de ifade eden Taşdelen, “3 günlük çalışmada 2 bin imzaya ulaştık” dedi.

ULUS ESNAFINA AFİŞ YETMEDİ

Ankara’nın dört bir yanında çalışmalar yapan Vatan Partisi önceki gün Ulus’ta imza masası açtı. Masada kuyruklar oluştu. Yurttaşlar imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Masadaki bildiriler kısa zamanda tükenirken, Vatan Partili gençler esnafa afiş yetiştiremedi.

Elektrik faturalarındaki fahiş tutarlara her partiden vatandaştan tepki vardı. Vatandaşlar, elektrik faturalarının ikinci bir ev kirası durumuna geldiğini ve çözüm beklediklerini bildirdiler. Aydınlık’a konuşan Vatan Partisi Ankara İl Sekreteri Emre Can, “Partimizin kamulaştırma önerisi milletimizin bütün kesimleri tarafından coşkuyla karşılanıyor. Türk milleti, sistem içi çözümlerin tükendiğinin farkında.” dedi.

84 MİLYON, 21 ŞİRKETTEN DAHA BÜYÜK

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda da eylemdeydi. Vatan Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Aydın Erel, dünya çapında yaşanan enerji krizinin faturasının halkın sırtına yüklenmesinin yanlış olduğunu belirtti. Erel, “Bu konuda da çözüm önerimizi sunuyoruz. Elektrik üretim ve dağıtımında özel şirket çıkarlarına derhal son verilsin!” ifadelerini kullandı.

TGB İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Dağlıoğlu konuşmasında, “84 milyon ve yüzbinlerce işletme özel şirketlerin, 21 tekelin insafına bırakılamaz. Bu düzeni değiştirmek için sorumluluk üstleniyoruz. Ucuz Elektrik Platformları’nda halkımıza ucuz elektrik sağlanması ve zamların geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. 123 noktada eylem on binlerce imza için yorumda bulun

    123 noktada eylem on binlerce imza için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 123 noktada eylem on binlerce imza için ilk yorumu yapabilirsin.