12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı 31 Ekim 2022 Pazartesi günü AKM Yeşilçam Sineması’nda yapıldı. Festival başkanı Adem Sözüer’in açılış konuşmasının ardından, festival direktörü Bengi Semerci konuklara; festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı.

Film gösterimleri 3 sinemada

Festivalin 12.’si; 18-24 Kasım 2022 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması , Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek. Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılacak.

GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, sinema profesyonelleri ve seyircisiyle buluşacak. Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı; her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri bir araya gelecek. 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 – 13.30) seanslarında 10 TL, akşam (16.30 – 19.00 – 21.30) seanslarında 15 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 7 TL’ye bilet alabilecek.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak ve İstanbul’da ilk kez gösterilecek.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda 10 film yarışacak

Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

Bu yıl belgeseller de yarışacak

Festivalde bu yıl Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması bölümü, ilk kez yarışma kategorisinde izleyicisi ile buluşacak. Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak.

“Adalet Terazisi”

“Adalet Terazisi” yine izleyiciye ulaşacak. Adalet Terazisi bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 13 film yer alıyor. Bu seçkinin “Özel Gösterim” kategorisinde ise 3 film GAİN Medya ana sponsorluğunda izleyiciyle buluşacak ve İstanbul’da ilk kez gösterilecek.

Endüstri Günleri ‘VisionIST’

19-23 Kasım 2022 tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST Atlas 1948 Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek. Katılım için festivalin web sayfası olan icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması yeterlidir.

Festival açılışı 17 Kasım’da CRR’de

Festival 17 Kasım 2022 Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki açılış töreni ile başlayacak. Açılış töreninde festivalin tanıtımı yapılacak, Onur Ödülleri ve Sinemaya Katkı Ödülleri sahiplerine sunulacak. Ayrıca festivalin açılış filmi olarak, Şilili yönetmen Patricio Guzman’ın yönettiği “Hayali Ülkem-My Imaginary Country” filmi gösterilecek.

Akademik programın konusu “Kadın-Erkek Eşitliği”

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı, 18 Kasım– 24 Kasım tarihleri arasında “Eşitiz” temasıyla gerçekleştirilecek.

Akademik program 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Demir Güven İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Açılış gününde, Afgan yönetmen Sahra Karimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Doç .Dr. Saadet Yüksel, KA-DER başkanı Nuray Karaoğlu, Eşitiz Kadın Hakları Grubundan Dr. Özlem Altıok,TİHEK Başkanı Prof.Dr. Muharrem Kılıç, Av. Nurdeniz Tunçer gibi sinema, hukuk ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, eşitlik ve kadın hakları perspektifli konuşmalar yapacaklar.

“Eşitiz” teması

“Eşitiz!” başlığı altında eşitlik ve kadınının insan haklarına ilişkin çeşitli sorunlar;on ülkeden 80 katılımcı tarafından ele alınacak. İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda ve çeşitli sinema salonlarında ağırlığı yüz yüze 16 oturumun yan sıra,paneller ve öğrenci kulüplerinin film analizleri yaptığı forumlarla yürütülecek programla ilgili olarak festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer: “Film festivalinde film programının yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla geniş bir akademik program gerçekleşecek.

Akademik programa katılım ücretsiz

Kadın haklarındaki geri adımların aslında insan haklarının tümünde geri adım olduğunun bilincinde olan kadın hareketleri de dünyanın dört bir yanında canları pahasına hak mücadelesi vermektedir. İnsanlığın temel meselelerinden olan bu konuyla ilgili Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk, Kriminoloji, Psikoloji gibi farklı disiplinlerden sunumlar yapılacaktır. Karşılaştırmalı bir metotla gerçekleştirilecek akademik programa katılım herkese serbest ve ücretsiz olup, oturum, panel ve konferanslar, İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonunda yapılacaktır.” dedi

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı

Bu yıl, Beyoğlu Atlas 1948 Sineması, AKM Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 3 sinemada gösterime girecek olan 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin yarışma kategorilerindeki jüri üyeleri açıklandı.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisi

Festival Direktörü Bengi Semerci; 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali jüri üyeleri hakkında şu açıklamaları yaptı: “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; Macaristan’dan yazar, yönetmen, yapımcı ve ses tasarımcısı Benedek Fliegauf, Türkiye’den oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci ve yapımcı Müge Özen, Fransa’dan gazeteci ve film eleştirmeni Franck Finance Madureira ve Almanya’dan oyuncu Irina Wanka’dan oluştu. Jüri başkanlığını Benedek Fliegauf yapacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması Jürisi

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması Jürisi başkanlığını, yapımcı ve yönetmen Maxine Williamson yapacak. Yönetmen Gözde Kural ve senarist ve yönetmen Ali Ercivan diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek.

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak olan kısa filmler; yapımcı İpek Erden, yönetmen ve senarist Stanislav Güntner ve sinema yazarı, kurgucu ve yönetmen Fırat Yücel’den oluşan ön jüri tarafından seçildi.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması’nın jüri başkanlığını yazar ve akademisyen Profesör Hasan Akbulut üstlendi. Diğer jüri üyeleri ise; yönetmen ve görsel sanatçı Kıvılcım Akay ve senarist, yazar ve yönetmen Farhad Eyvazi’den oluşuyor.

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ‘Onur Ödülleri’ belli oldu

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. Festival bu yıl oyuncu Serra Yılmaz’a “Sinema Onur Ödülü” verecek. Ayrıca 12. yılında festival danışma kurulu; ‘Akademik Onur Ödülü’nü kadın hakları savunuculuğı yapan Nazan Moroğlu’na ve ‘Sinemaya Katkı Ödülü’nü Mevlüt Koçak ve Sevin Okyay’a vermeyi kararlaştırdı.

Onur ve Katkı Ödülleri 17 Kasım’da açılış töreninde takdim edilecek

Festival direktörü Bengi Semerci, ödüllerin; 17 Kasım 2022 Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak olan açılış töreninde verileceğini açıkladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı için yorumda bulun

    12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı için ilk yorumu yapabilirsin.